0
0

Ποιοι είμαστε

ΟΙΚΟΣ ΣΚΑΠΕΡΔΑΣ

100+ χρόνια επιτυχημένης πορείας

Στον Οίκο μας δημιουργούμε ξεχωριστά γουναρικά που συνδυάζουν την άριστη ποιότητα πρώτης ύλης και την τεχνική στη ραφή.
Συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με επίσημους οίκους του Καναδά και της Σκανδιναβίας για να διασφαλίσουμε την ποιότητα της πρώτης ύλης. Η συλλογή μας περιλαμβάνει γούνες από βιζόν, αλεπού, chinchilla, ζιμπελίνα, lynx και πολλά άλλα είδη σε πολλά χρώματα.
Στο ατελιέ μας ράβουμε ενδύματα sur measure σε μοντέρνα ή κλασικά σχέδια που έχουμε οι ίδιοι επιλέξει για εσάς. Επιπλέον διαθέτουμε και έτοιμα ενδύματα γούνας από τους καλύτερους Οίκους τα οποία μπορούν να διορθωθούν στο σωματότυπο της κάθε πελάτισσας.

από το
1912

Η ιστορία μας

1912
Ίδρυση
Ο Οίκος Γουναρικών Σκαπέρδα είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1912 από τον Σπύρο Σκαπέρδα. Με καταγωγή από την Καστοριά και δεξιότητα στη χειροποίητη ραφή της γούνας, άνοιξε στην οδό Ερμού το πρώτο κατάστημα γουναρικών της Αθήνα. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας, ο Οίκος Γουναρικών Σκαπέρδα προσφέρει στις πελάτισσές του μοναδικά χειροποίητα γουναρικά sur measure και επιλεγμένα κομμάτια εισαγωγής από επώνυμους ευρωπαϊκούς οίκους μόδας. Επιπλέον αναλαμβάνει τη φύλαξη και την επιδιόρθωση των ρούχων.
1912
1955
Μετάβαση
Το 1955 ο Οίκος περνάει στην ιδιοκτησία του γιού του Αναστάσιου Σκαπέρδα και της συζύγου του Ειρήνης. Η επιχείρηση μπαίνει σε μια νέα περίοδο άνθισης καθώς το πελατολόγιο μεγαλώνει και τα σχέδια των ρούχων ανανεώνονται ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τάσεις της μόδας.
1955
1970
Συνεργασίες
Τη δεκαετία του 1970, ξεκινούν οι ετήσιες επιδείξεις μόδας του Οίκου που διοργανώνονται σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας με επώνυμους προσκεκλημένους. Ακόμα καθιερώνονται οι συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες σχεδιαστές μόδας, όπως Τσεκλένη, Μαϊλη, Γεράρδο, Polatoff, Λάσκαρη, DeuxHommes, Λουκία.
1970
1990
Μεταποιήσεις
Το 1990 τη συνέχιση του Οίκου αναλαμβάνουν η Μαρία και η Φρόσω Σκαπέρδα, κόρες του Αναστάσιου και της Ειρήνης Σκαπέρδα. Γνωρίζοντας πολύ καλά την επιχείρηση και έχοντας μαθητεύσει δίπλα στον πατέρα τους, η Μαρία και η Φρόσω εκτός από τις πωλήσεις, ειδικεύονται στις μεταποιήσεις γούνας και δέρματος.
1990
2012
100 Χρόνια
Το 2012 ο Οίκος Γουναρικών Σκαπέρδα συμπληρώνει εκατό χρόνια από την ίδρυσή του και τα γιορτάζει έχοντας μαζί και την τέταρτη γενιά της οικογένειας, με δύο σημαντικές επιτυχίες: τη δημιουργία της πρώτης συλλογής χειροποίητων Αξεσουάρ και την έναρξη εξαγωγικής δραστηριότητας σε χώρες της Ευρώπης.
2012
2019
Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή
Το 2019 ο Οίκος Γουναρικών Σκαπέρδα συνεχίζει να δημιουργεί ξεχωριστά γουναρικά τόσο για την ελληνική αγορά όσο και για χώρες της Ευρώπης. Διατηρεί συνεργασίες με τους καλύτερους οίκους του εξωτερικού και παρέχει τα χειροποίητα αξεσουάρ του στο ατελιέ της Αθήνας αλλά και στα μεγαλύτερα εμπορικά της Αθήνας (Golden Hall, Attica). Τα αξεσουάρ του οίκου θα διατίθενται και από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
2019

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.